En fryd for øjet – glimtende sølvsmykker

perlemor sølvring

Ingen andre smykker er så tidløse som sølvsmykker. Tilbehør i sølv vil altid være en del af trenden, hvilket betyder, at de altid vil være klassikere i modeverdenen. Det bedste ved sølv er, at det ikke er så dyrt som guld eller platinium. Så alle har råd til det uden at skulle tænke for meget over budgettet. Sølvsmykker til en rimelig penge, og som er godt udført, er både ideelle som gaver og som enkel, langtidsholdbar forkælelse til ens egen samling. Enhver fortjener at blive udsmykket. Der findes en fantastisk variation inden for elegante og funklende, søde og morsomme, eller enkle og dagligdags smykker på markedet i vore dage. Men for at være sikker på kvaliteten af smykket, skal hver enkelt omhyggeligt udvælges, idet man hele tiden har øje på den æstetiske fremtoning.

Mange falder for det guldovertrukne sølvsmykke, der ser ud som om det skinner som guld, men faktisk bare er sølv i god kvalitet. Designer ringe, der er besat med ædelsten er en nydelse for alle. Moderigtige, små sølv hoops er fantastiske til enhver beklædning. De sexede halskæder lavet af sølv eller sølvkæder er en pryd omkring en kvindes hals.

perlemor sølvringe

Sammenlignet med guld er sølv mere anvendt til fabrikation af smykker. Rent guld er for blødt til daglig brug og hærdes typisk ved at legeres med sølv eller andre grundmetaller. Sølv er meget letbearbejdeligt og smidigt, og det er meget nemt at arbejde med. Ud over den pyntemæssige brug er sølv også brugt til at lave redskaber med. Knivfabrikation, bakker, lysekroner og tallerkener er blot nogle få eksempler på hvad sølv kan bruges til. Sølvmønter har været brugt siden før antikken til monetær udveksling, såvel som en investering. En af sølvs notoriske egenskaber er at det falmer. Rent sølv har en lys-metallisk-hvid farve, men bliver fra gullig til sort, når det udsættes for luft. Dette skyldes en kemisk reaktion i sølvet på grund af svovlkomponenter i atmosfæren.

Man kan beskytte mod dette ved at beklæde sølvet med et antipletmiddel. Falmet sølv kan renses til at opnå den oprindelige farve og glans med pletfjernende kemikalier. Mange andre metaller, så som kobber, zink, platinium etc. minder om rent, skinnende sølv. Det dyrbare platinium minder meget om ufalmet sølv, men platinium er hårdede og falmer ikke. Visse billige legeringer af jern og zink fabrikeres nogen gange til at ligne sølv, men de kan nemt identificeres.