Askepot, Snehvide – hvor er de blevet af?

Vi har altid syntes, at eventyr er spændende. Vi har troet på eventyr, og kunne ikke forestille os, at livet består af noget, der hedder ’virkeligheden’.

Sådan er det med barndommen – uskyld, renhed, dyd og uvidenhed. Livet lignede en seng overstrøet med roser, indtil modenheden langsomt fik os til at indse, at der også er torne på. Efterhånden som vi blev ældre forduftede vores tro på feer og eventyr. I stedet har vi nu den grimme, mondæne, frygtsomme modpart, kaldet virkeligheden foran os. Nu og da ønsker vi, at tiden kunne spoles tilbage. Vi hader, at vi ikke har en tidsmaskine, der kunne tage os tilbage til dette eftertragtede drømmeland. Sådan er det menneskelige hjerte. Det elsker at tage os tilbage til de gode, gamle minder, og beder til, at disse øjeblikke forbliver evige. Desværre er der situationer i livet, der viser sig ikke at være særlig forudsigelige og kalkulerede.

Der er ingen grund til at blive overvældet af at tænke på dette. Det positive er, at mennesker har fundet på forskellige andre måder at fremhæve livet på med eventyr-agtige elementer.

Hvidguldsringe med pink sten

Du har gættet rigtigt: Kærlighed og ægteskab er gennemtrængt af eventyrlige facetter og forhåbningen om at alt ender lykkeligt. Om det så lever op til dette, er en helt anden sag. Mennesker er forskellige, og det er deres erfaringer også. Men midt imellem al denne forskellighed kan man med tilbageholdt åndedræt sige, at det er ægteskab og kærlighed, der har gjort både mænd og kvinder svage i knæene igennem tiderne.

For de fleste par kan ægteskab blive et eventyr. At blive forelsket over hals og hovede er i sig selv en fortryllende oplevelse. Vi håber, at vi møder den eneste ene, og vi begynder at savne ham eller hende som bare pokker. At overbringe nyheden om en forelskelse eller et bryllup er noget, der får os op på de høje nagler. Du begynder at tænke på bryllupskjole, kage, øl, dekoration, bryllupsrejse og at skulle tilbringe resten af livet sammen med den person.

Når du shopper til brylluppet sidder du foran et spejl og beundrer dig selv, mens du prøver diamantringe med hvidguld, der har fanget din opmærksomhed. Selv tanken om at fremvise et vedhæng med sølv og perle på din bryllupsdag gør dig helt lykkelig og opstemt. Mulighederne er fantastiske hvad smykker angår.

Drømmeægteskabet skal minde om et eventyr, som du har læst. Hvis det ikke kan blive helt det samme, skal det i hvert fald minde om det. Hvad enten vi er børn eller voksne, ønsker vi en lykkelig slutning i vores privatliv, og gør alt hvad vi kan for at det skal blive en realitet. Hvad man får er altid velfortjent og bliver nydt godt og grundigt.